28 Aralık 2012 Cuma

BUGÜN GÜL TATLISI YAPTIM :)


MALZEMELER;
1 ÇAY BARDAĞI İRMİK
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
YARIM PAKET MARGARİN
1 YUMURTA
KABARTMA TOZU
VANİLYA
ALDIĞI KADAR UN

ŞERBETİ;
2 SU BARDAĞI ŞEKER VE SU
BİRKAÇ DAMLA LİMON SUYU

YAPILIŞI;
ÖNCE ŞERBETİ HAZIRLAYIN. UN KABARTMA TOZU VE VANİLYA HARİÇ TÜM MALZEMEYİ KARIŞTIRIN. DAHA SONRA UN, KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI EKLEYİN. KULAK MEMESİ KIVAMINDA HAMUR OLUŞTURUN. MERDANEYLE AÇIP ÇAY BARDAĞI TABAĞI İLE DAİRELER YAPIN. BU DAİRELERİ ÜST ÜSTE KOYUP KIVIRIN. BIÇAKLA ORTASINDAN KESİP TEPSİYE DİZİN. SONRA 200 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİN. FIRINDAN ÇIKARDIKTAN 3-4 DK. SONRA ŞERBETİNİ EKLEYİN. AFİYET OLSUN. 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...